luni, 12 iulie 2010

Drumul gunoaielor

Asociatia Komunitas lanseaza filmul "Drumul gunoaielor", in cadrul unei expozitii ce va avea loc astazi, 13 iulie, la ora 15:00, la Clubul Taranului Roman.

Expozitia cuprinde colaje, fotografii, costume de scena, machete realizate de copiii de la Centrul de Primire Minori Ciresarii II din cartierul Ferentari, in cadrul proiectului "Ekomunitas", desfasurat in perioada februarie 2010 - iulie 2010. In cadrul expozitiei va avea loc proiectia filmului "Drumul gunoaielor", un film de scurt metraj cu tematica ecologica realizat in intregime cu copiii de la centru.

Ekomunitas a fost un proiect de aducatie ecologica si recycle art, prin care ne-am dorit sa-i determinam pe copii sa constientizeze importanta mediului care ii inconjoara, sa se ataseze de natura, sa inteleaga rolul pe care il pot avea in protectia acesteia si sa descopere, prin ateliere creative si educative, ca au talente si abilitati la care nu s-au gandit. Proiectul a avut atat o latura educativa pura - discutii si jocuri despre natura si rolul nostru in protectia ei, vizionari de filmulete de animatie cu tematica ecologica, cat si o latura practica, non-formala - ateliere de pictura si desen, recycle art, handmade paper, teatru.